Lengyel vendégek 2011

A barátság tűzcsapjáról oltanak a lánglovagok

„Remélem, a hétvégén nem lesz olyan esemény, amelynél közösen kell beavatkozniuk – mondta humorosan Potápi Árpád János polgármester szombaton, a városházán tartott sajtótájékoztatón. Az esemény apropóját ugyanis a lengyelországi Jastrowieból érkező önkéntes tűzoltók delegációjának fogadása adta.

A lánglovagok a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület (ÖTE) meghívására érkeztek a Völgység fővárosába. A nyolctagú küldöttség háromnapos programsorozatának egyik állomásaként tekintette meg a városházát.
– Örömmel tölt el, hogy több bonyhádi civil szervezet köt barátságot a testvértelepüléseinken működő hasonló szervezetekkel. A tűzoltók közötti remek kapcsolat is ezt példázza – fűzte hozzá a polgármester.
A küldöttség nevében Andzrej Kasprzak szólalt fel. – Barátként tekintünk a bonyhádi lánglovagokra, szívből reméljük, hogy lesz még alkalom ellátogatni egymáshoz.

Alföldi Istvántól, az ÖTE elnökétől megtudtuk, tavaly ők jártak a 15 órai távolságra lévő Lengyel kisvárosban. Már akkor szóba került a visszahívásuk. – Borkóstoló, szakmai bemutató, múzeumlátogatás és városnézés egyaránt szerepel a hétvége elfoglaltságai között, amelyek megvalósításában a helyi vállalkozók is segítő kezet nyújtottak – zárta szavait az elnök.

TEOL.hu

Kategória: Egyéb | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás