Lakástűz 2010

Durva tűz! Nyolc lakás sérült meg a lángokban

A tűzoltók gyors beavatkozásának is köszönhetően nem történt személyi sérülés a bonyhádi Széchenyi téren délután kigyulladt lakóépületben. Mint azt megírtuk egy többszintes épület gyulladt ki.

Egyetlen emberen keletkezett egy kisebb bőrpír, illetve a haja megperzselődött, de komoly égési sérülést nem kellett ellátniuk a mentősöknek, és senki sem kapott füstmérgezést. Egy nő azonban rosszul lett az égő lakások láttán.

Árvai Imre tűzoltó alezredes, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa a helyszínen tartózkodó kollégánknak elmondta az előzetes becslések szerint két lakás teljesen kiégett, és hat ami még kapcsolatba került a tűzzel: füstös-, vagy vizes lett. Az összes kár felmérése még folyamatban van.

Árvai Imre hozzátette, hogy senki nem kérte az ideiglenes elszállásolását, minden károsult rokonoknál, ismerősöknél tudja tölteni az éjszakát. A Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület ért elsőként a helyszínre, akik az elsődleges felderítést, beavatkozást végezték. 

Ezt követően a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltók érkeztek meg, akik egy kosaras járművel azonnal elkezdték menteni az embereket. Ennek köszönhetően senki sem maradt az épületben.

Árvai Imre kiemelte, hogy a tűz megfékezését hátráltatta, hogy nagy mennyiségű éghető anyag volt a lakásokban: függönyök, textília, faanyag. A lángok emiatt sebesen terjedtek, de a gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megfékezni azokat. A tűz keletkezésének okát még vizsgálják, szombat reggel folytatódnak a felmérések. Vélhetően több millió forint kár keletkezett.

Mint azt Sarkadi Ferenc tűzoltó alezredes, Szekszárd Város Tűzoltóparancsnoka elmondta: elsősorban életmentési és tűzoltási feladatokat kellett ellátniuk a helyszínre érkező tűzoltóknak.

Négyes, kiemelt riasztási fokozatban vonultak a tűzesethez a bonyhádi, szekszárdi, komlói, pécsi tűzoltók. Szekszárdról 4, Pécsről 2, Bonyhádról 1, Komlóról 1 kocsi érkezett.

TEOL.hu

Kategória: Egyéb | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s