Évzáró közgyűlés 2013

Nagy lelkesedéssel dolgozik a kis tűzoltó csapat

Évzáró közgyűlés ide, évzáró közgyűlés oda, a péntek esti program előtt néhány perccel riasztást kaptak a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület (ÖTE) tagjai.

– Ilyen ez a hivatás, bármikor megcsörrenhet a telefon, de a tudat, hogy segíthetünk másokon, mindenért kárpótol bennünket! – jegyezték meg az önkéntesek, miközben pakolták a felszereléseket a szivattyúzáshoz kivonuló tűzoltóautóba.

Alföldi Zoltán is ezzel a gondolatsorral kezdte beszédét. Az ÖTE elnöke ezt követően mérlegre tette a 2013-as évet. Mint fogalmazott, eseményekben és feladatokban bővelkedő időszakot tudhatnak maguk mögött. Kiemelte, hogy tavaly júliustól már nemcsak önkéntesek, hanem hivatásos tűzoltók is vannak a felújított laktanyában azáltal, hogy megalakult a Bonyhádi Katasztrófavédelmi Örs. Elismerően szólt a hivatásosokkal kialakított kapcsolatukról, és arról, hogy az őrs létrejöttével még hatékonyabb lett a feladatellátás a Völgységben.

Az elnök megjegyezte, akárcsak a korábbiakban, 2013-ban is a bonyhádi önkormányzat volt a legfőbb támogatójuk: 4 millió 353 ezer forintot biztosított számukra. A város mellett vállalkozók is patronálják a működésüket, akiknek ugyancsak köszönetet mondott felszólalásában. A befolyt összeget a vonulós tűzoltók jutalmazására, a felszerelések korszerűsítésére és működésre fordítják. Beszéde végén megköszönte az ÖTE tagjainak áldozatos, fáradságot nem ismerő munkáját, amelyet a közösség érdekében fejtenek ki példaértékű módon.

Alföldi Zoltán után Folkmann Norbert tartott tájékoztatót. A civil szervezet parancsnoka emlékeztetett, 2013-ban 20 beavatkozáshoz riasztották őket. De többek között kitért a nyertes pályázatok révén vásárolt új felszerelésekre, valamint az ifjúsági és diáktűzoltók szép eredményeire is.

Dr. Farkas Attila gazdasági vezető, Sebestyén György, az etikai- és Péter Tibor, a felügyelő bizottság elnöke is megtartotta beszámolóját a közgyűlésen, mindhárman az egyesület szabályos működéséről biztosították a megjelenteket. A programon új parancsnok-helyettest választott az ÖTE Lukács Balázs személyében. Az esemény végén pedig Szilasi Lajos tűzoltósági felügyelő, Ábrahám Sándor szekszárdi tűzoltóparancsnok és Hollósi Tibor, a megyei tűzoltószövetség titkára látta el hasznos szakmai információkkal az egyesület tagjait.

TEOL.hu

Kategória: Egyéb | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s