Tűzoltóverseny Bonyhádon 2016

Bearanyozták a délutánt a Bonyhádi Lánglovagok

Immáron a 15. Széchenyi Ödön diáktűzoltó-versenyre került sor április 22-én. A BÁI Széhenyi István Általános Iskolában zajlott rangos megmérettetéshez ezúttal 4 lány és 7 fiú, illetve vegyes csapat csatlakozott, akik a házigazdák mellett Aparhantról, Bölcskéről, Kurdról, Nagymányokról, Tamásiból és Zombáról érkeztek.

A város nevében Szabó Tibor üdvözölte a jelenlévőket. Bonyhád alpolgármestere megköszönte mindazok munkáját, akik hozzájárultak a program megszervezéséhez, a versenyzőknek pedig azt mondta: a tűzoltókat az önzetlenség és a bajtársiasság jellemzi. – Ebből adódóan ma is törekedjen mindenki a győzelemre, de ne minden áron tegye ezt – tette hozzá.

Mint elhangzott, Széchenyi Ödön nevéhez köthető Magyarországon a tűzoltó egyletek megszervezésének gondolata. Az ő áldozatos munkájának tiszteletére rendezték meg a hagyománnyá vált, ám a pénteki napon kissé rendhagyó tűzoltó versenyt.

A műsort az iskola kórusának előadása nyitotta meg, majd a köszöntők következtek, utána pedig két kiváló emberre emlékeztek meg a jelenlévők: Tölgyesi Levente tanár úrra, aki éveken át készítette fel a bonyhádi gyerekeket erre a versenyre és Ignácz Sándorra, a kurdi önkéntes tűzoltó egyesület elnökére.

A program a hagyományokhoz hűen elméleti és gyakorlati részből állt. Elsőként elméleti ismeretekből adtak számot a gyerekek, méghozzá gróf Széchenyi Ödön életéből, illetve tűzvédelmi kérdésekből. Miután a tesztlapok kitöltésével végeztetek, az iskola udvarán gyakorlatban is bebizonyíthatták, hogy egy tűzeset során akár ők is képesek lennének megfékezni a lángokat.

Amikor a gyakorlati feladatokat teljesítették, és ismét visszatértek az aulába, a verseny 15. jubileuma alkalmából egy kis meglepetés várta a résztvevőket: egy 100 szeletes szülinapi torta – összegezte Gaál Martin Elvira, aki dr. Farkas Attilával főszervezőként vállalt szerepet a tudáspróba megvalósításában.

V. B.

A verseny végeredménye

Fiú/vegyes csapat:

1. Bonyhádi Lánglovagok (Bonyhád) 107 p

2. Night Watch (Aparhant) 99 p

3. Bölcskei Tűzsárkányok (Bölcske) 98 p

 

Lány csapat:

1. Gold Team (Aparhant) 103p

2. Tüzes Csajok (Bonyhád) 101 p

3. Tamási Lángocskák (Tamási) 95 p

BONYHAD.HU

Kategória: Egyéb | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s